• Τι περιλαμβάνει η θεραπεία για τη διακοπή του καπνίσματος;

  Περιλαμβάνει συνδυασμό πρωτόκολλου NADA και Ιατρικού Βελονισμού. Το πρωτόκολλο NADA είναι το πιο ισχυρό πρωτόκολλο παγκοσμίως για τη διακοπή του καπνίσματος. Γίνεται διέγερση ειδικών σημείων στο πτερύγιο του αυτιού με τη βοήθεια ρεύματος συγκεκριμένης συχνότητας. Ο Ιατρικός Βελονισμός χρησιμοποιείται για να ενισχύσει το πρωτόκολλο NADA. Tοποθετούνται μικρές, αποστειρωμένες, λεπτότατες βελόνες μιας χρήσης σε συγκεκριμένα σημεία του αυτιού και του σώματος.

 • Είναι αποτελεσματική η θεραπεία;

  Πρόκειται για μια ασφαλή και πολύ αποτελεσματική μέθοδο. Βοηθάει τον καπνιστή να απεξαρτηθεί από τη νικοτίνη και τις υπόλοιπες ψυχοδραστικές ουσίες που βρίσκονται στο τσιγάρο και να απαλλαγεί από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

 • Πώς λειτουργεί;

  Με τη βοήθεια της συγκεκριμένης θεραπείας ο οργανισμός εκκρίνει τις δικές του ορμόνες ευεξίας και χαλάρωσης, που μειώνουν το στερητικό σύνδρομο και ισχυροποιούν τη θέληση. Το άτομο μαθαίνει να ζει με τη βοήθεια των δικών του δυνάμεων και όχι στηριζόμενο σε εξαρτησιογόνες ουσίες.
  Mειώνεται σημαντικά η ένταση συμπτωμάτων όπως: Εκνευρισμός, αϋπνία, κακή διάθεση, πονοκέφαλοι, αίσθημα ανησυχίας, στρες κ.ά. Από την πρώτη ήδη συνεδρία δημιουργούνται αισθήματα ευεξίας, χαλάρωσης και αυτοπεποίθησης.
  Σε πολλές περιπτώσεις προκαλείται απέχθεια στον καπνό και αυτό βοηθάει το άτομο να απαλλαγεί ευκολότερα από τη συνήθεια του καπνίσματος.

 • Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

  Μία έως τέσσερις συνεδρίες είναι συνήθως αρκετές για να απαλλαγεί ο καπνιστής από την εξάρτησή του. Ο αριθμός των συνεδριών δεν εξαρτάται τόσο από την ποσότητα των τσιγάρων και τα χρόνια καπνίσματος, όσο από την ιδιοσυγκρασία του ατόμου, το περιβάλλον στο οποίο κινείται, την ψυχική του κατάσταση, το ιατρικό του ιστορικό και κυρίως την αποφασιστικότητά του.

  Δεν πρέπει να ξεχνάμε: Η συγκεκριμένη μέθοδος παρέχει σημαντική βοήθεια στον καπνιστή και τον απαλλάσσει από ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειάς του, αλλά, όπως και όλες οι μέθοδοι, η τελική νίκη εξαρτάται από τη δική του θέληση και αποφασιστικότητα.