• Τι περιλαμβάνει κάθε συνεδρία αδυνατίσματος;

  Κάθε συνεδρία περιλαμβάνει λιποδιάλυση, διακοπή όρεξης, απαλλαγή από κατακράτηση υγρών, μείωση άγχους-στρες και εξατομικευμένη διατροφή.

 • Πώς γίνεται η λιποδιάλυση;

  Η λιποδιάλυση γίνεται με τη μέθοδο Needle-Cavitation. Χρησιμοποιούνται λεπτότατες, αποστειρωμένες βελόνες μιας χρήσης, οι οποίες τοποθετούνται υποδόρια, στις περιοχές όπου υπάρχει συσσωρευμένο λίπος. Οι βελόνες συνδέονται με ειδική συσκευή που διοχετεύει ρεύμα συγκεκριμένης συχνότητας. Επιτυγχάνεται λιποδιάλυση και ισχυρή σύσφιξη.  Η τεχνική αυτή είναι ανώδυνη και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις τοπικής συσσώρευσης λίπους, χαλάρωσης και κυτταρίτιδας. Αποκαλείται και «αναίμακτη λιποαναρρόφηση». Ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση εφαρμόζεται είτε η απλή λιποδιάλυση είτε η ενισχυμένη.

 • Πώς γίνεται η διακοπή όρεξης;

  Σε περιπτώσεις υπερφαγίας εφαρμόζεται το πρωτόκολλο NADA. Είναι το πιο ισχυρό πρωτόκολλο παγκοσμίως για την καταπολέμηση της βουλιμίας. Σύμφωνα με αυτό εφαρμόζεται ηλεκτροβελονισμός σε ορισμένα σημεία του πτερυγίου του αυτιού με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε περιπτώσεις έντονης βουλιμίας τοποθετούνται και ημιμόνιμες, σχεδόν αόρατες, βελόνες στο πτερύγιο του αυτιού.

 • Χρειάζεται ειδική διατροφή;

  Η διαιτολογική υποστήριξη είναι σημαντική. Το διαιτολόγιο είναι εξατομικευμένο. Προσαρμόζεται στις ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε ατόμου και είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε σε συνδυασμό με τη λιποδιάλυση και την διακοπή όρεξης να δώσει τα μέγιστα αποτελέσματα.

 • Τι άλλο γίνεται σε κάθε συνεδρία;

  Με τη βοήθεια ειδικού προγράμματος γίνεται σε κάθε συνεδρία λιπομέτρηση, καθορισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος, καθώς και μέτρηση των ενεργειακών αναγκών του ατόμου.

 • Ποια είναι η συχνότητα των συνεδριών;

  Η συχνότητα των συνεδριών εξαρτάται από το εκάστοτε πρόβλημα και τη μέθοδο που θα ακολουθήσουμε.

  • Στη μέθοδο που περιλαμβάνει την απλή λιποδιάλυση γίνονται δύο συνεδρίες την εβδομάδα.
  • Στη μέθοδο που περιλαμβάνει την ενισχυμένη λιποδιάλυση μία συνεδρία την εβδομάδα είναι αρκετή.

 • Χρειάζεται κάποια συνάντηση πριν την έναρξη των συνεδριών;

  Ένα σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας βρίσκεται στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση, όπου λαμβάνεται το ιατρικό ιστορικό, καθώς και στην καλή συνεργασία του ατόμου με τον ιατρό. Η ενημέρωση, σε έκτακτες περιπτώσεις, μπορεί να γίνει και τηλεφωνικώς. Η ενημερωτική συνάντηση είναι δωρεάν.

 • Πώς διατηρούνται τα κιλά μετά το πέρας των συνεδριών;

  Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος παρέχεται δωρεάν Διαιτολογική Υποστήριξη, ώστε ο ασθενής να υιοθετήσει οριστικά υγιεινούς κανόνες διατροφής και να παραμείνει στα επιθυμητά επίπεδα βάρους.